Contacte Andreu Fàbregas-Tel:657535071 Mail: andreujazz@gmail.com

Disc recomanat del mes Novembre: Sultan Stevenson-Faithful One

Sultan Stevenson és un dels joves músics de jazz més interessants de Londres a dia d’avui. Ha estudiat a la Julian Joseph Jazz Academy i a la Tomorrow’s Warriors, on es promou a joves artistes i líders musicals nous i emergents. Confiat des de petit sota la formació de reconeguts músics de jazz britànics com: Julian Joseph, Gary Crosby, Simon Purcell i Robert Mitchell, entre d’altres, aquest jove pianista ha anat formant la seva pròpia i atraient forma d'entendre el Jazz. Últimament ha estat estudiant piano a la Guildhall School of Music de la qual es va graduar l'estiu del 2023.

Aquest jove pianista ha estat preparant el seu àlbum de presentació, «Faithful One» durant 3 anys i compta amb la participació de Jacob Gryn (contrabaix), Joel Waters (bateria), Josh Short (trompeta) i el convidat especial Denys Baptiste al saxo tenor.

«Faithful One» es un treball conceptual sota el variable i ampli espectre musical d’entendre la musica d’aquest jove pianista londinenc on juga en tot moment amb l’èmfasi i l’espai musical, i on els contrastos tècnics dels seu piano poden anar des de un torrent de notes a una econòmica manera d'utilitzar el teclat. Cada tall d’aquest bon treball de presentació té un propòsit singular, oferint així un ampli ventall d’alternatives tècniques on tampoc estan exempts del Swing que amaga el pianista. Al llarg del treball gaudirem d’unes intensitats creixents/decreixents tot i que en algunes ocasions podem intuir els esdeveniments que vindran. Conjuntament amb el temes mes intensos trobem talls que transmeten una sensació d'estabilitat i una ortodòxia lírica/melòdica com per exemple al preciós tema «He has made me whole». La integració entre Sultan Stevenson, tan a trio com quan conta amb la participació de Josh Short i Denys Baptiste, es total .

El tema que li dona títol al àlbum a quintet « Faithful One» ensenya de ple totes aquestes singularitats característiques a les que feia al·lusió viatjant a diferents mètriques i girs inesperats que sap transmetre la musica de Sultan. El jove pianista ens mostra sense rubors en temes com «Safe Passage» o "To Be Seen" el seu amor musical pel gran McCoy Tyner que sembla ser el seu principal referent i es percep al llarg de tota la obra. L'última pista es el resum en forma de finalització d'aquest viatge, i cal afegir que també és essencial per entendre l'obra de Sultan la relació amb Deu i que es manifesta en aspectes subtils d'aquesta obra en talls com «Prayer» o «Thank you, Thank you God». Un bon disc que transmet abans que res un gust exquisit i cuidat en la presentació d’un músic que de seguir així donarà que parlar.

 Andreu Fàbregas.

Pots escoltar-lo a:

https://open.spotify.com/intl-es/album/0VRb5wkwV5xLNFjLs4zJHW?si=_kx6n4KpQ6yg8kPiwtYlXA