Contacte Andreu Fàbregas-Tel:657535071 Mail: andreujazz@gmail.com

Programa nº 22

En el nostre programa d'avui fen una repassada a l'ultim treball del trompetista Roy Hargrove, encetem la reedició del gran desconegut pianista Chris Anderson, i continuem repassant els últims treballs de Josep Tutusaus i Jeronimo Martín Sexteto.
Gracies a tots




MUSIC DE LA SETMANA
CHRIS ANDERSON







Chris Anderson (26 febrer 1926-4 febrer 2008) va ser un dels pianistes que mes van influenciar a Herbie Hancock .
Nascut a Chicago i autodidacta, Anderson va començar a tocar a Chicago principalment als clubs a mitjans de la dècada de 1940 i va tocar també amb Von Freeman i Charlie Parker , entre d'altres. Contractat mes tard per Dinah Washington va marxar del costat d'aquesta cantant de la mateixa manera que altres musics abans que ell, no va durar molt de temps amb ella degut que Dinah era una busca raons per tots coneguda. Mes tard va marxar a Nova York i s'hi va quedar .
El 1960, va gravar el que podria ser el seu millor àlbum, amb el baixista Bill Lee i el bateria Art Taylor . El seu alumne Herbie Hancock el va elogiar altament dient que: "Després de sentir-lo tocar només una vegada, li vaig pregar que em deixés estudiar amb ell".
Malgrat el respecte dels seus companys, Anderson va tenir dificultats per trobar feina o aclamació popular degut en gran mesura a les seves discapacitats. Estava cec i els seus ossos tenien una atrofia i eren fràgils causant nombroses fractures que de vegades comprometien la seva capacitat per dur a terme les actuacions en els moments o llocs sol · licitats. Tot i aixi va continuar gravant fins ben entrats els anys 70.
Va morir el 4 febrer 2008 a Manhattan, New York City.

Andreu Fábregas. Camps de Cotó