Contacte Andreu Fàbregas-Tel:657535071 Mail: andreujazz@gmail.com

P-1218-Gigi Gryce

 

«Avui passarem una bona estona amb el gran saxofonista Gigi Gryce el qual va ser un músic completíssim i que es va afegir a la llarga llista de músics de fidelitat "Parkeriana". Ell per això tot, i enrolar-se al discurs Hard-Bop del moment, tenia una certa tendència també un tal cool d'enfocar els seus discursos musicals, acostumava a tocar el estil hard bop amb una sonoritat i discurs mig, acurat i refinat, (tanmateix com eren les seves composicions) però sense trencar les arrels del bebop. El propi Stan Getz es va quedar meravellat a Boston a mitjans dels anys 50’ i va quedar seduït per les seves composicions i el seu estil elegant i transparent de tocar. 

En quan a compositor i arranjador tenia un talent tan gran que molts cops va tapar el gran instrumentista que va ser,un saxofonista d’elegant frasegi , d’un volum sonor mig, àgil i creatiu com pocs a la historia del jazz.

Avui repassarem a Gigi Gryce durant el període 1954-1961 en uns quan enregistraments dels que disposem a la nostra discografia.»

Ivoox-1218-Gigi Gryce

Spotify-1218-Gigi Grace