Contacte Andreu Fàbregas-Tel:657535071 Mail: andreujazz@gmail.com

Prog.1194 temp.2020-2021-Billie Holiday 1955-1956

 

Avui ens centrarem en el període 1955-1956 mentre la seva dura vida passava factura a la seva veu. Era un moment en el qual Holiday va continuar fent gires i enregistrant als anys cinquanta. Va començar a gravar per a Norman Granz, propietari de diverses petites discogràfiques de jazz el 1952,  i dos anys després, Holiday va fer una gira amb gran èxit per tota Europa.

Holiday també va cridar l'atenció del públic compartint la història de la seva vida amb el món el 1956. La seva autobiografia, Lady Sings the Blues (1956), va ser escrita en col·laboració per William Dufty. Alguns dels materials del llibre, però, s’han de prendre amb molta consideració i cura ja que Billie va estar en mal estat quan va treballar amb Dufty en el projecte i va afirmar que no havia llegit mai el llibre després d’acabar-lo.

En aquesta època, Holiday es va involucrar amb Louis McKay. Els dos van ser arrestats per estupefaents el 1956 i es van casar a Mèxic l'any següent. Com molts altres homes de la seva vida, McKay va utilitzar el nom i els diners de Holiday per a beneficiar-se’n.

Malgrat tots els problemes que havia experimentat amb la seva veu, va aconseguir fer una actuació impressionant a l'emissió televisiva The Sound of Jazz amb Ben Webster, Lester Young i Coleman Hawkins.